Kobiecy Futbol
Image default
Ekstraliga Kobiecy futbol Newsy Polska

Kolejne oświadczenie! Czarni Sosnowiec reagują na słowa prezesa AZS UJ Kraków

KKS Czarni Sosnowiec odpowiedzieli oświadczeniem na słowa prezesa AZS UJ Kraków Konrada Wełpy, który w rozmowie z „Weszło.com” sugerował, że za możliwym nieprzyznaniem medalu Ekstraligi akademiczkom stać mogą wpływy osoby z sosnowieckiego klubu.

Stanowczo wzywamy do natychmiastowego zaprzestania naruszania renomy naszego Klubu poprzez kłamliwe, sprzeczne z rzeczywistością wypowiedzi medialne dotyczące rzekomego cyt. „wysoko postawionego działacza Czarnych Sosnowiec zasiadającego w PZPN” i załatwiania przez niego jakichkolwiek korzyści dla naszego klubu. Informujemy, że żaden działacz naszego klubu nie zasiada obecnie w strukturach PZPN ani też nasz klub nie ma nic wspólnego z podejmowanymi przez PZPN decyzjami związanymi z układem tabeli końcowej Ekstraligi kobiet w sezonie 2019/2020 oraz dokończeniem rozgrywek Pucharu Polski kobiet w obecnym sezonie – czytamy w oświadczeniu zarządu ekipy z Zagłębia.

O wypowiedziach prezesa AZS UJ Kraków pisaliśmy przed kilkoma dniami TUTAJ. Poniżej pełne oświadczenie Czarnych Sosnowiec.

Może Cię również zainteresować

Centralna Liga Juniorek zakończona! Będzie zmiana przepisów na nowy sezon